Du är här:Start > Lär känna oss!

Kyrkan är inte en byggnad...

Språkligt sett låter rubriken märklig, men ordet "kyrka" har faktiskt två betydelser - dels "församling", dvs människor som delar gemenskap med Gud och varandra, dels den byggnad man kostat på sig för att kunna mötas på ett funktionellt sätt.

Ådalskyrkan har vi byggt om radikalt för att passa en modern tids krav på flexibel användning. (Ta en titt in i kyrkan, så får du se hur det ser ut nu!)

Men långt viktigare än byggnaden är den gemenskap vi pratade om, en gemenskap som ibland fördjupas av att "kyrkan" lämnar "kyrkan" för att t ex samlas i någons hem.

På söndagar möts vi förstås ofta, men ungefär varannan vecka är vi i Mölnbo. I väntan på att "kyrkan" kommer tillbaka till Gnesta, kan du få ta del av några tankar från sajten Söndag hela veckan. Sen ses vi nästa söndag?

Eller kanske vid någon av de andra mötesplatser vi har? Gå till På gång för att se vad som kan passa dig!